Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érvénytelen lett a népszavazás

| 2022. 04. 04. | 10:01:00
Mutatjuk a négy kérdésre adott választ százalékos arányban.
Érvénytelen lett a népszavazás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országgyűlési választásokkal párhuzamosan tartották a kormány által kezdeményezett, négykérdéses gyermekvédelmi népszavazást is, de a referendum nem érte el az érvényességi küszöböt.

Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

A jelenlegi népszavazás esetében 4 107 652 fő volt az érvényességi küszöb. 

A Nemzeti Választási Iroda azt közölte a hivatalos honlapján, hogy az első kérdésre (Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?) 44,46 százalékban érkezett érvényes szavazat. A második kérdésre (Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?) 44,09 százalékban, a harmadikra (Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?) 43,99 százalékban, míg a negyedik kérdésre (Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?) 43,96 százalékban.

A feldolgozottság mindegyik esetben közel 100 százalékos.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés