Hirdetés

Misebort kapnak az ukránok Magyarországtól. Fegyver helyet...

MTI

2022.05.30. 14:08

Misebort kapnak az ukránok Magyarországtól. Fegyver helyet...
(Fotó: illusztráció)

Tárgyi segítségnyújtás, de a lélek épülését szolgálja, hangzott el.

Hirdetés

Hirdetés

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, ezt lengyel segítséggel juttatják el Ukrajnába. A szállítmányt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten. Soltész Miklós kiemelte:

az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.

Ismertette: az Egri Főegyházmegye és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság által felajánlott mintegy 500 liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába. Az államititkár hozzátette:

"lengyel barátainkkal vitában állunk" ugyan, mert "mi továbbra sem vagyunk hajlandók" sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de "minden együttműködésre készek vagyunk", amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója arról beszélt, hogy a miseborszállítmány tárgyi segítségnyújtás, de a lélek épülését szolgálja, hiszen - mondta Ferenc pápát idézve "ha nem ünnepelhetnénk az eucharisztiát, elhalna keresztény életünk".

Ukrajnaborháborúukrán-orosz háború

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés