Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ügyészség: a mentők nem követtel el bűncselekményt Csenyétén

| 2022. 05. 09. | 21:48:00
Pattanásig feszült a helyzet a borsodi településen.
Ügyészség: a mentők nem követtel el bűncselekményt Csenyétén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény 2020. január 25-én Csenyétén, amikor két mentős rendőri kíséret nélkül nem volt hajlandó behajtani a faluba, ahová egy 49 éves, haldokló férfihoz hívták őket. A Telex kérdéseire az ügyészség elmondta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a két mentős ellen az Encsi Rendőrkapitányságon, de az az Encsi Járási Ügyészség idén április 13-án bűncselekmény hiányában az eljárás megszüntetéséről döntött.

Az ügy komoly botrányt kavart, a csenyétei Kótai Győző ugyanis úgy halt meg, hogy egy mentőautó a házától néhány száz méternyire várakozott. A mentősök szerint azért nem hajtottak be a faluba, mert a haldokló hozzátartozói többször megfenyegették a mentők telefonügyeletesét, amiért szerintük nem ért ki időben a rohamkocsi

– írja a Telex.

Kótai Győző egy szombati napon este a kádban ülve lett rosszul, leállt a légzése, és pulzusa sem volt kitapintható. Hozzátartozói 19 óra 9 perckor hívták fel a mentőket, és a családtagok híváslistája alapján 12 percig beszéltek a diszpécserrel, aki telefonon irányította az újraélesztést, és biztosította a rokonokat, hogy a Csenyététől körülbelül 10 kilométerre lévő Krasznokvajdáról és a 21 kilométerre lévő Encsről is elindítottak egy-egy mentőautót. 

A Telex felidézi, hogy Csenyéte az ország egyik legszegényebb települése, a faluról az a hír járja, hogy a helyiek néha be sem engedik a településre azokat, akik nem odavalósiak. Ráadásul nem Kótai Győző 2020-as halála volt az első eset, amikor a csenyéteiek mulasztással vádolták meg a mentősöket, 2017 szilveszterén egy 5 éves fiú halt meg, szülei szerint azért, mert nem indult el hozzá időben a mentő.

[Beillesztett cikk: A cigányfaluban meghalt egy ember, mert későn ért ki a mentő]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés