Hirdetés

Az Elf Bar birtoklása is törvényellenes

MTI

2022.06.15. 12:36

Az Elf Bar birtoklása is törvényellenes
Sok törvényellenes dolog lát napvilágot az Elf Bar körül (Fotó: Elf Bar Hungary- Facebook)

Átfogó akció indul a kereskedők ellen.

Hirdetés

Hirdetés

Átfogó akciót indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) egy új típusú eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar kereskedelme ellen – jelentették be június 15-i sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői.

Biró Marcell, az SZTFH elnöke közölte, nyári táborokban hívják fel a figyelmet az Elf Bar káros hatásaira, szeptembertől pedig valamennyi iskolában, valamennyi osztályban osztályfőnöki órán.

Horváth Gábor, a NAV ellenőrzési szakfőigazgatója elmondta, a fiatalok nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy ilyen termék akár 2,5, vagy – magasabb nikotintartalom esetén akár 16 – doboznyi cigarettának is megfelelhet, ezért az életüket is veszélyeztetik, ha szívják.

Tóth Márk a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója elmondta: nem csak a kereskedelme, de az Elf Bar birtoklása, külföldről saját célra történő rendelése is törvényellenes, mivel a jogszabály azoknak a termékeknek a tartását, beszerzését is büntetni rendeli, amelyek a jövedéki adó hatálya alá tartoznának.

NAVElf Bartörvényellenes

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés