Hirdetés

Hirdetés

Sziijártó: Magyarország még csak tárgyalni sem hajlandó a gázembargóról

MTI

2022.06.27. 16:59

Sziijártó: Magyarország még csak tárgyalni sem hajlandó a gázembargóról
Szijjártó Péter (Fotó: mti)

Az gyakorlatilag a gazdaság és az ország működőképtelenségét jelentené - így Szijjártó.

Hirdetés

A kormány még csak tárgyalni sem hajlandó az esetleges orosz gázembargóról, ugyanis Magyarország energiaellátásának biztonsága nem lehet kompromisszum kérdése - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az energiaügyekkel foglalkozó európai uniós tagállami miniszterek ülésére érkezve arról számolt be, hogy

világos mandátummal vesz részt a találkozón, eszerint a kormány még csak tárgyalni sem hajlandó a gázembargóról, mivel hazánkban ez "gyakorlatilag a gazdaság és az ország működőképtelenségét jelentené".

Elmondta, hogy a tanácskozáson szó lesz közös beszerzési platformok létrehozásáról is. "Nekünk azzal semmi bajunk, ha az Európai Unió újabb gázforrások után néz, de az ebben való részvétel kizárólag önkéntes lehet, semmifajta kötelességet beszerzés tekintetében a tagállamokra róni nem lehet" - húzta alá. A miniszter kiemelte: látható, hogy Nyugat-Európában már több országban nemzeti vészhelyzetet kellett kihirdetni.

gazdaságSzijjártó Péterenergia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés