Hirdetés

Itt vannak az új postai szabályok a veszélyhelyzet elmúltával

MTI

2022.06.01. 15:46

Itt vannak az új postai szabályok a veszélyhelyzet elmúltával
A kép illusztráció

Maradhat az érintésmentes kézbesítés, de van, ami változik.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is elérhető lesz az ügyfeleknek a koronavírus miatt 2020-ban bevezetett érintésmentes kézbesítés – közölte a Magyar Posta június 1-jén az MTI-vel, miután a vírus miatti veszélyhelyzet megszűnt, és az eljárást már korábban rögzítették a postatörvényben.

A jogszabály előírja, hogy a posta a belföldi ajánlott leveleket továbbra is a levélszekrénybe kézbesíti, az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan, ha nincs postaláda, vagy nem biztonságos az ajánlott levél elhelyezése, akkor a postás értesítőt hagy.

A tértivevényes leveleket, a hivatalos iratokat és a nemzetközi könyvelt levélküldeményeket, illetve belföldi és nemzetközi csomagokat továbbra is személyes átvétellel kézbesítésik. Abban sincs változás, hogy ezekben az esetekben szükséges a személyazonosság vagy az átvételi jogosultság igazolása. Az új szabály szerint az átvételnél az ügyfél aláírására azonban nincs szükség.

Az utalványoknál marad a megszokott kézbesítési mód, az átvételt, mindig aláírással kell igazolni – írják a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. vizsgálja, hogy milyen módon tudja fokozni az ügyfélbarát működést, és miként javíthatja a szolgáltatás színvonalát a jövőben

– tájékoztatott a társaság.

Magyar Postaszabálykézbesítés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés