Hirdetés

Hirdetés

Magyar-amerikai gyakorlat Hajdúhadházon

Szabolcsihir.hu

2022.06.16. 13:54

Magyar-amerikai gyakorlat Hajdúhadházon
(Fotó: Honvédelem.hu)

Rangos látogatók a katonáknál.

Hirdetés

Közös kiképzésen vesznek részt magyar és amerikai katonák a hajdúhadházi katonai bázison;, június 15-én a honvédelmi miniszter és a főparancsnok is látogatást tett náluk. A Honvédelem.hu beszámolója szerint a tárcavezető, Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, az amerikai katonák a NATO keretében érkeztek Magyarországra.

– Hazánk elkötelezett a NATO-tagság irányában, így évek óta részt veszünk hasonló gyakorlatokon. Ez egy különleges alkalom, hiszen amerikai katonák a magyar bajtársaikkal együtt, az orosz-ukrán háború fizikai közelségében is gyakorlatozhatnak Bízom abban, hogy mindannyian komoly élménnyel gazdagodnak és szakmailag is előrelépnek – mondta.

A bázison a Bocskai-lövészdandár és az amerikai hadsereg 2. páncélos felderítő ezred katonái dolgoznak együtt.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka hangsúlyozta, a szövetséges katonákkal nemcsak a műveleti területeken szolgálnak együtt, de rendszeresen közös, különböző méretű és feladatrendszerű gyakorlatokon is részt vesznek a magyarok. Mindez segíti majd az őszi, nagyszabású Brave Warrior 2022 elnevezésű többnemzeti gyakorlat is, ahol több ezer szövetséges katona teljesít majd  feladatokat.

HajdúhadházkatonaHajdú-BiharRuszin-Szendi RomuluszSzalay-Bobrovniczky Kristóf

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés