Hirdetés

Hirdetés

Nagy hiányosságot pótoltatna a posta és a mentők

MTI

2022.06.23. 15:28

Nagy hiányosságot pótoltatna a posta és a mentők
(Fotó: Debreceni Mentőalapítvány - Facebook)

A lakcímek kapcsán indítanak egy közös kampányt.

Hirdetés

A Magyar Posta – az Országos Mentőszolgálat támogatásával – figyelemfelhívó kampányt indított a hiányos ház- és ajtószámok, nevek és levélszekrények pótlásáért – adta hírül az MTI június 23-án.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint a házszámok, ajtók, csengők és levélszekrények hiánya vagy nem megfelelő jelölése nemcsak a sikeres kézbesítésnek szab gátat, hanem a mentők munkáját is megnehezíti; akár életek is múlhatnak a hiányosságokon.

Sok településen ütközik akadályokba a postai kézbesítés, mivel nincsenek pontosan jelölve a címadatok az ingatlanokon. A Magyar Posta Zrt. friss, reprezentatív felmérése szerint minden 7. ingatlanról hiányzik a házszám, valamint a lakosság csaknem felénél jelent problémát a nevek beazonosítása a levélszekrényen. Ugyanez a kapucsengőknél is megfigyelhető: a válaszadók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy vagy hiányzik a neve a nyomógomb mellől, vagy ott van, de olvashatatlan. Tíz bejárati ajtó közül hatról hiányzik vagy nem azonosítható be a címadat – ismertették. Emiatt a kézbesítők lassabban vagy egyáltalán nem tudják kézbesíteni a küldeményeket, és a mentők munkáját is megnehezíti, akadályozva a gyors segítségnyújtást - emelték ki a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. az Országos Mentőszolgálat támogatásával "Segíts, hogy megtaláljunk!" néven indít nagyszabású figyelemfelhívó kampányt, hogy jelezzék, mennyire fontos a házszám és a több címadat.

Arra kérnek mindenkit, győződjenek meg arról, jól látható-e a házszám, az ajtószám, a lakásban lakók neve, van-e zárható, névvel ellátott levélszekrénye és hogy működik-e csengője!
Magyar PostapostamentőkOrszágos Mentőszolgálatlakcím

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés