Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy területen végez kaszálást a Magyar Közút

| 2022. 06. 07. | 11:58:00
A társaság a tavaszi-nyári időszakban kiemelt feladatnak tekinti a növénygondozást.
Nagy területen végez kaszálást a Magyar Közút
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közút a kezelésében lévő országos közúthálózat mentén évente összesen 460 millió négyzetméternyi területen végez kaszálási munkákat, ez 64 ezer focipályának vagy 1 millió kiskertnek felel meg. A napos és esős időszakok váltakozása kedvez a növényzet gyors növekedésének, így a társaság összesen 1884 munkagéppel és kézi eszközzel végzi ezeket a munkákat a biztonságos közlekedés és az esztétikus környezet fenntartása érdekében – tájékoztatott a Magyar Közút a közleményében. 

A társaság ezért arra kér mindenkit, hogy fokozott figyelemmel vezessenek valamennyi kezelésükbe tartozó útszakaszon. A KRESZ szabályainak betartásával, körültekintő vezetéssel az esetleges balesetek is könnyen elkerülhetőek.

2021-ben 430 ezer munkaórát fordítottak gépi és kézi kaszálásra a kezelésében lévő közúthálózat mentén. A kaszálási munkákat alapvetően csak mozgó terelés mellett lehet végezni, ezért a társaság nagyrészt a forgalommentesebb éjszakai és a hajnali órákban látja el ezeket a feladatokat, azonban a munka volumene megköveteli a nappali munkavégzést is.

Erre a társaság a gyorsforgalmi utakon minden esetben előjelző autókkal, digitális jelzőképekkel hívja fel jó előre a közlekedők figyelmét.

A fő- és mellékutakon a szükséges helyeken szintén gondoskodik a megfelelő előjelzésekről és a munkagépeken is számos eszközzel igyekeznek figyelmeztetni a közlekedőket.

A növényzetgondozással párhuzamosan továbbra is zajlanak az útfelújítási és burkolatjavítási munkálatok is, melyek szintén forgalomkorlátozással járnak, ezért az utakon dolgozók és a közlekedők saját biztonsága érdekében is ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozásokhoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni az optimális útvonal megtervezéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés