Hirdetés

Hirdetés

Tüntetők akadályozták a forgalmat Budapesten

2022.07.12. 12:30

Tüntetők akadályozták a forgalmat Budapesten
A DK által megosztott képen a párt honatyája, Arató Gergely is ott van a tömegben (Fotó: DK/Facebook)

Ellenzéki politikusok is megjelentek.

Hirdetés

Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen, a Kossuth téren gyülekezők később a Margit hidra vonultak kedden délelőtt, ahol akadályozták a forgalmat, a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók a Facebookon előző este a parlament elé meghirdetett demonstráció résztvevői - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A törvényjavaslatot kedden tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés.

A Kossuth téren egyebek között "Ne vedd el a katát!", "Ne szavazd meg!" jelszavakat skandálták. A téren megjelentek ellenzéki politikusok, így például az MSZP, a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd képviselői is. Közülük többen a tüntetőkkel átvonultak a Margit hídra.

Nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el, a margitszigeti lejárónál. A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak meg másokat a szabad mozgásban, és az úttestről menjenek a járdára. A police.hu közlése szerint három embert elő is állítottak.

adózásBudapestkitüntetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés