Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!

| 2017. 03. 03. | 15:35:00
Az elmúlt időszakban nagyon sok esethez vonultak oltani.
Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium pénteken. A szaktárca a kormány honlapján tette közzé a határozatot, miszerint átmeneti időre, azonnali hatállyal, általános tilalmat rendelték el az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre. Ezeken a területeken

mostantól - a kijelölt tűzrakó helyeken is - valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás beleértve a parlag- és gazégetést is.

Külön felhívják a figyelmet az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy

égő cigarettát és dohányterméket ne dobjanak el.

A határozat indoklásában azt írták: az elmúlt időszakban megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma. Az erősödő nappali felmelegedés, a szeles és csapadékmentes napok után kiszáradt a növényzet és az erdei avar több helyen kiszáradt, "gyúlékony állapota került", különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben. A változékony időjárás miatt az ország további területein várható még fokozott tűzveszély kialakulása.

A rendkívül gyúlékony száraz növényzet és erdei avar az erdőkben, fásításokban vagy mezőgazdasági területeken közvetlen életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeseteket okozhat - emelte ki az FM.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéséket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tilalom feloldásáról a tűzveszély elmúltával intézkednek - olvasható a határozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés