Hirdetés

Hirdetés

Ötvenedik születésnapját ünnepelné Benedek Tibor

Wikipédia

2022.07.12. 16:22

Ötvenedik születésnapját ünnepelné Benedek Tibor
(Fotó: Benedek Tibor Emlékére Facebook-oldal)

A volt válogatott vízilabdázó 2020-ban hunyt el.

Hirdetés

Ma, vagyis július 12-én lenne ötvenéves az 1972-ben született Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is volt.

Benedik Tibor a válogatottal gyakorlatilag minden fontos tornán diadalmaskodott. Klubszinten a Honvéddal ért el sikereket, de külföldön is jelentős karriert futott be. Szövetségi kapitányként a 2013-as férfi vízilabda-világbajnokságon Barcelonában vezette győzelemre a válogatottat, akikkel a 2015-ös hazai rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmet is szerzett – írja a Wikipédia.

2016 októberétől a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjává választották, valamint az UVSE Vízilabda Sportegyesület szakmai igazgatói posztját is megkapta, melyet 2017. január 1. és 2020. április 30. között töltött be. Ezen időszak alatt megújította a csapat utánpótlás rendszerét. A 2018–19-es idénytől a csapat vezetőedzőjeként is tevékenykedett. 2020. május 1-jével azonban visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől.

Betegsége

Barátai szerint 2018-ban tudta meg, hogy súlyos beteg. Mindvégig harcolt azért, hogy életben maradjon és felgyógyuljon. Küzdelme 2 éven át tartott és ezalatt nagyon lefogyott, de szinte az utolsó pillanatig dolgozott, tanított.

Életének utolsó napjait az intenzív osztályon töltötte. Hosszan tartó, súlyos betegség következtében hunyt el 2020. június 18-án, 47 éves korában Budapesten, a Korányi Sándor utcai kórházban.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest Főváros saját halottjának tekintette. Temetése kívánsága szerint szűk családi körben történt.

Benedek Tibor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés