Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szűkítik a hatósági árra jogosultak körét

| 2022. 07. 30. | 13:18:00
A Kormányinfón jelentették be.
Szűkítik a hatósági árra jogosultak körét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatályban marad a 480 forintos hatósági üzemanyagár, ugyanakkor ez csak a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre lesz érvényes – jelentette be Gulyás Gergely a július 30-i Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint a lépés a MOL százhalombattai olajfinomítójának tervezett leállásával van összefüggésben (az Oroszországból érkező kőolajat ott finomítják, a karbantartás legalább egy hónapig tarthat).. A százhalombattai olajfinomító fedezi a magyarországi szükségletek száz százalékát; az üzemanyagellátást most importból és a stratégiai készletek negyedének felszabadításából biztosítják.

A tárcavezető tájékoztatása alapján hamarosan megjelenik az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, amelyben benne lesz, kik jogosultak a kedvezményre. A 7,5 tonnát meghaladó kocsik, a külföldi rendszámű géprjáművek és a nem természetes személy által üzemeltetett gépjárművek után piaci árat kell fizetni a jövőben.

Az ellenőrzés „könnyű és gyors”, mert a forgalmi engedélyen vonalkód található és leolvasható – mondta.

A rendelet július 30-án 12 órától már hatályba is lép!

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy bár Magyarország nem szavazta meg, kénytelen lesz betartani a 15 százalékos gázfelhasználási csökkentést, „és képes is lesz erre”. – Minden rövid vagy hosszú távon megvalósítható eszközt meg kell vizsgálni a gáz kiváltására, a gáztól valóban menekülni érdemes – közölte, hozzátéve, a 200 dollár feletti gázár egész Európában hátrányt okoz a globális versenyben, és továbbra sincs jele az ukrajnai háború gyors lezárásának.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés