Hirdetés

Hirdetés

A katatörvény miatt az ellenzék rendkívüli ülést akar

MTI

2022.08.04. 12:34

A katatörvény miatt az ellenzék rendkívüli ülést akar
(Fotó: MTI/archív)

Kocsis Máté bejelentette, a Fidesz-frakció nem megy el.

Hirdetés

Rendkívüli ülést tart augusztus 8-án az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a katatörvény miatt. A Momentum MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ülésre hétfőn 13 órakor kerül sor.

Arról tájékoztattak: az ellenzéki pártokkal közösen azt kezdeményezték, hogy az Országgyűlés még hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt és a kormány segítse meg a megélhetési válság miatt bajba jutott embereket úgy, hogy a kormánypártok elfogadják az ellenzékiek módosító javaslatait.

Közlésük szerint azonban egyértelművé vált, hogy "a Fidesznek semennyire sem számít a magyar emberek, családok sorsa, hiszen Kocsis Máté – Fidesz-frakcióvezető – előre jelezte, hogy pártja nem fog részt venni a rendkívüli ülésen". Az ülés előzetes napirendjén – a napirend előtti felszólalásokat követően – interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának.

A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.
Katatörvényrendkívüli ülés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés