Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erdogan szerint Putyin befejezné az ukrajnai háborút

| 2022. 09. 20. | 14:12:00
Az amerikai hadsereg vezérkari főnöke kiszámíthatatlan időszakra figyelmeztet.
Erdogan szerint Putyin befejezné az ukrajnai háborút
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ukrajnai háború eszkalálódásának kockázata megnövekedett; a „hadviselés során egyszerűen nem lehet nagy bizonyossággal tudni, hogy mi fog történni legközelebb”, ezért az Európában állomásozó amerikai csapatokat fokozott éberségre szólította fel Mark Milley. Az amerikai haderő vezérkari főnöke és a hadsereg tábornoka szeptember 18-án beszélt erről egy lengyelországi NATO-bázison.

Mark Milley figyelmeztetett: továbbra sem világos, hogyan reagálhat Oroszország az ukrajnai harctéren elszenvedett katonai kudarcokra. – A háború most nem megy túl jól Oroszország számára. Ezért mindannyiunk feladata, hogy magas fokú készültséget tartsunk fenn – jelentette ki, elismerve, Kijev az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei távolról nyújtott támogatásának is köszönheti a Harkovnál indított  ellentámadás sikerességét. Ez pedig kiválhatja Moszkva haragját – jegyezte meg a Reuters beszámolójának Portfolión megjelent összegzése szerint. 

Az amerikai szakértők úgy vélekednek – olvasható –, hogy Oroszország taktikai atomfegyverekhez, vegyi fegyverekhez nyúlhat, vagy esetleg mozgósíthatja az ország közel két millió tartalékos katonáját. Orosz kormánytisztviselők közben továbbra is elutasítják azokat a nyugati feltételezéseket, amelyek szerint Putyin taktikai atomfegyvereket vetne be Ukrajnában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés