Hirdetés

Ha Gyurcsánynak igaza van, Orbán örökké marad - így Márki-Zay Péter

2022.09.27. 16:20

Ha Gyurcsánynak igaza van, Orbán örökké marad - így Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter (Fotó: archív/Facebook)

Kudarcnak ítéli a DK árnyékkormányát.

Hirdetés

Márki-Zay Péter szerint, ha igaza van Gyurcsány Ferencnek, és valóban Orbán Viktor vagy Dobrev Klára között kell választani, akkor soha sem váltják le Orbán Viktort.

„Egy újabb ellenzéki kudarc margójára” – kezdte Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter, aki ezzel arra utalt, hogy a szerinte „baloldali fellegvárnak” számító körzetben, Miskolcon nem tudott győzni a DK jelöltje, pedig Gyurcsány Ferenc is részt vett a kampányában.

„Talán pont ez jelenthette a legnagyobb hátrányt és hozott újbóli vereséget az ellenzék számára. Áprilisban már láthattuk, hogy Gyurcsány Ferenc személye máig rengeteg ellenzéki riaszt el, vagy lök éppen a Fidesz és Mi Hazánk karjaiba” – írta Márki-Zay.

A polgármester úgy gondolja, hogy ennek fényében egyértelmű, hogy az árnyékkormány sem fog érdemi változást hozni a politikai erőviszonyokban. Emellett arra is utalt, hogy az árnyékkormány a Fidesznek kedvez, „mert ismét a volt miniszterelnök hatalomba való visszatérésével tudjon riogatni”.

„Gyurcsány Ferenc a napokban azt írta, hogy két választás lehetséges. Orbán Viktor vagy Dobrev Klára. Rendkívül rossz logika. Ha ebből a két személyből választhat a lakosság, akkor sohasem fogjuk Orbán Viktort leváltani. Dobrev Klára tavaly az előválasztást is elvesztette - a Fidesz hathatós segítsége ellenére (Magyar Nemzet és Magyar Hírlap cikk, Megafonos segítség és a személyem lejáratása) - most pedig jelöltjei buknak el sorban az időközi választáson” – olvasható a bejegyzésben.

Gyurcsány FerencellenzékMárky-Zay Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés