Hirdetés

Népszámlálás: elkezdik kipostázni a tájékoztatókat

MTI

2022.09.22. 08:07

Népszámlálás: elkezdik kipostázni a tájékoztatókat
Utoljára 2011-ben volt népszámlálás (Fotó: MTI)

A tennivalókról tárgyaltak a megyei jogú városok jegyzői Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Az őszi népszámlálással összefüggő helyhatósági feladatokat is áttekintették a megyei jogú városok jegyzői szeptember 21-én, szerdán Debrecenben – közölte a tanácskozást követő sajtótájékoztatón a jegyzői kollégium elnöke. Szekeres Antal, Debrecen címzetes főjegyzője azt mondta, az október 1-től november 20-ig tartó népszámlálás mintegy tízmillió embert érint, a hazaiak mellett azokat a külföldieket is, akik tartósan Magyarországon élnek.

Hozzátette, a népszámlás első szakaszában október 1-16-ig online tölthetik ki a népszavazási íveket az állampolgárok, azt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat,, akik nem éltek az előbbi lehetőséggel. Szekeres Antal felhívta a figyelmet, hogy a jövő héten megkezdik a népszámlálási tájékoztatók postázását, de nem névre, hanem lakcímre szólóan – írja az MTI.

– A tájékoztatóban található, azonosításra szolgáló 12 jegyű kódszámot kell valamennyi, az adott ingatlanban élő lakosnak használnia, amikor külön-külön kitöltik a népszavazási ívet az interneten – magyarázta megjegyezve, hogy a jegyzők a helyi népszámlálás felelősei, ezért tekintették át a tennivalókat a jegyzői kollégium ülésén. 

A 24 megyei jogú város képviseletében jelenlevő jegyzők ezen túlmenően konzultáltak az Építési és Beruházási Minisztérium szakembereivel az építésügyi igazgatás készülő új szabályozásáról, a zöld infrastruktúra kataszter és menedzselés informatikai rendszeréről, valamint a polgármesteri hivatal működését segítő informatikai megoldások miskolci, általánosan is alkalmazható tapasztalatairól.

Szekeres Antal tájékoztatása szerint áttekintették a hagyatéki eljárások jegyzői és közjegyzői feladatait, továbbá a kiemelt ügyfélkapcsolatok kezelését a kialakult energetikai krízishelyzetben. Jelezte, a Megyei Jogú Városok Szövetsége jegyzői kollégiumának következő ülését december 14-én tartják Budapesten.
népszámlálás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés