Hirdetés

Több pedagógust is kirúgtak egy budapesti gimnáziumból

atv.hu

2022.09.30. 19:21

Több pedagógust is kirúgtak egy budapesti gimnáziumból
Szeptember 2-án diákok tüntettek a tanárokért Budapesten (Fotó: MTI/archív)

Mert részt vettek a polgári engedetlenségben.

Hirdetés

Hirdetés

Több tanárt is azonnali hatállyal elbocsátottak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból – írja az atv.hu a 444.hu információira hivatkozva.

Palya Tamás pedagógust levélben értesítették, hogy rendkívüli felmentéssel megszüntetik a munkaviszonyát, mert a korábbi figyelmeztetés ellenére többször részt vett polgári engedetlenségben.

Éppen kezdődött az órám, amikor felhívott az igazgató, hogy menjek le az irodájába. Ott volt a tankerület igazgatóhelyettese és még két személy. Azt mondták, nekik csak annyi a dolguk, hogy átadjanak egy levelet, nem kommentálhatják

– idézik a 444-nek nyilatkozó gimnáziumi tanárt.

A pedagógus arról is beszélt a portálnak, hogy szeptember 9. óta három napon nem vették fel a munkát a tiltakozó tanárok, viszont hétvégén is dolgozott, kirándulást szervezett, ezért nem érzi korrektnek az eljárást.

Az RTL híradójának Palya Tamás úgy fogalmazott:

öt perc alatt ért véget 30 éves pályafutása.

A portál arról is beszámol, hogy Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja, a gimnázium tanára nem volt az iskolában, amikor az igazgató hívatta, de gyanítja, hogy a levélben, amit át akartak neki adni, ugyanaz szerepel, mint kollégájáéban. Négy munkatársáról tud, akik biztosan megkapták a felmondásukat, és akárcsak kollégája, ő is munkaügyi pert indít majd.

elbocsátáspedagógusbérpedagógussztrájk

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés