Hirdetés

Országos pedagógussztrájk: lezárták a Margit hidat a tüntető diákok

MTI

2022.10.05. 19:20

Országos pedagógussztrájk: lezárták a Margit hidat a tüntető diákok
(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

”Tanár nélkül nincs jövő” – többek között ezt is skandálták.

Hirdetés

Hirdetés

Demonstráló diákok zárták le a Margit hidat a pesti hídfőnél október 5-én, szerdán délután. A hídlezárás előtt a demonstrálók a Jászai Mari tér környékén gyülekeztek, majd először az autósforgalom, később a villamosok elől is lezárták a Margit hidat mindkét irányba – közölte az MTI. 

Perlaki-Borsos Noel végzős gimnazista arról beszélt, hogy elvették a jövőjüket, majd arra biztatta hallgatóságát, ne csak panaszkodjanak, hanem vegyék vissza a "jövőt és a reményt együtt".

A tömeg többek között azt skandálta, hogy tanár nélkül nincs jövő.

A demonstrálók egyebek mellett "Kiállunk a tanárainkért!" molinót feszítettek ki. A tömegben "Azért a víz az úr", "Nincs tanár, nincs jövő", "Kapitány, kapitányom" és "Megbuktatok!" feliratú transzparenseket tartottak fel, nemzeti lobogót, PDSZ-zászlót, székely és roma zászlót lengettek. A pesti hídfő déli oldalára "Ki fog holnap tanítani?" feliratú molinót helyeztek el.

A BKV a Jászai Mari téri villamosmegállóban hangosbemondón arról tájékoztatta az utasokat, hogy a 4-6-os villamos az Oktogon és a budai hídfő között nem közlekedik.

tüntetéstanárpedagógussztrájk

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés