Hirdetés

Hirdetés

A Jobbikot az iszlám ellenségévé nyilvánították

2015.08.12. 17:13

A Jobbikot az iszlám ellenségévé nyilvánították

A debreceni tüntetések is közrejátszottak benne.

Hirdetés

Vallási tiltást, haramot hirdetett a Jobbik ellen a Magyar Iszlám Közösség imámja - írja az Origo. Kovács Miklós Ahmed imám szerint a párt bevándorláspolitikája szítja az iszlámellenességet, és egyre többször ér inzultus muszlimokat. A tiltást követők nem szavazhatnak a Jobbikra, nem támogathatják a pártot.

Az egyházi státussal bíró felekezet vallási vezetője az Origónak azt mondta, a Jobbik a menekültek és a bevándorlók ellen uszít, ezért a haram arra ad iránymutatást, hogy a muszlimok ne támogassák a pártot. Az imám szerint a Jobbik idegenellenessé vált, a bevándorlók ellen lép fel, menekülttáborok elé szervez tüntetéseket, ami erősen kihat a muszlim közösségre.

Nem fog ebbe beleremegni a Jobbik - kommentálta az imám által kihirdetett haramot az Origónak a párt országgyűlési képviselője és szóvivője. Mirkóczki Ádám hozzátette, hogy ugyan mindenki véleménye fontos számukra, de "nem foglalkozunk a kis egyházakkal, vallási közösségekkel, akik azt támogatnak, hirdetnek, akit és amit akarnak".

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés