Hirdetés

Ákosnak tudományosan is igaza van

2015.12.29. 12:08

Ákosnak tudományosan is igaza van

Egy professor emeritus már korábban megírta.

Hirdetés

Hirdetés

A válasz.hu tudományos magyarázatot talált arra, hogy Ákos nagy port kavart nyilatkozata helyén való. A portál Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus egy korábbi Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvéből (Kulcslyuk kiadó, 2013 Budapest, pp. 139-176.) idéz:

Amikor női és férfi mivoltunkról beszélek, akkor princípiumokról is szólok.

Mi is a nő fő feladata az életben, amire szervei fölkészülnek? Amint azt Carl Gustav Jung svájci lélekgyógyász elénk tárta, a befogadás és a gyermek kihordása. A nő nembeli beteljesülése az anyaság.

Milyenek is vagyunk mi, nők, amikor kinyílik bennünk a szerelem? Ilyenkor válik nyilvánvalóvá a női magfunkció, amire vágyunk: az érzelmi mágneshatás, a vonzás, a befogadás, a gyermek türelmes kihordása, a gondoskodás, az otthon ígérete.

Mi, nők magunk mellé, fölé helyezzük párunkat, hogy védjen és szeressen meg minket. Ez az alárendelődő, szeretetteli odatartozás, amely határtalanul átadja magát, nem félve, hogy önmagát kiszolgáltatja, és rábízza magát a férfi szeretetére, ez a tiszta nőiség megnyilvánulása.

Az egyre nőiesebbé váló férfiak és egyre férfiasabbá váló nők világa az uniformizálódás rémképét vetíti előre, amelyben az »egyenrang« a szerepek összemosásából következő nemi szerepfosztottság.

A telekommunikáció is óriási hatást tesz a közgondolkodásra, a világképünket alattomosan és manipulatív módon képes megváltoztatni. Olyan női és férfiideálok képét sugallja, amelyeket gyermekeink magukra nézve kötelezőként szívnak be. Ez a hatás a lánygyerekeknek is azt az üzenetet küldi, hogy legyél olyan sikeres, mint egy férfi! Ebből alakul ki a szinglikultúra.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés