Budapest köztereit is ellepték a migránsok

2015.08.06. 15:30

Budapest köztereit is ellepték a migránsok

Debrecen után a fővárosban is áldatlan állapotok vannak.

Hirdetés

Hirdetés

Áldatlan állapotok alakultak ki a fővárosban is a tömeges bevándorlás miatt, sem a kormány, sem a főváros vezetői nem akarják, hogy a migránsok Budapest közterein éljenek, ez indokolta a tranzitterületek kialakítását - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a köztévében.

Az illegális migránsok nem tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat, Budapest közterületein olyanok vannak, akiknek valamelyik befogadóállomáson lenne a helyük - mondta Kovács Zoltán. Szerinte közbiztonsági, közegészségügyi kockázatot jelent ez a helyzet, ezek fenntarthatatlan állapotok - jelentette ki.

Kovács Zoltán felidézte, hogy az Európai Bizottság a nagy migrációs nyomás miatt 8,5 millió eurós segítséget ígért Magyarországnak. A pénz szerinte még nem érkezett meg, de azt mondta, biztos benne, hogy az ígéretet betartják.

A Sormásra és Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban azt mondta, nehéz döntés volt az átmeneti állomások területének kijelölése, nehéz lenne olyan települést találni az országban, ahol bárki örömmel fogadna egy ilyen létesítményt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés