Hirdetés

Cigányviccek kerültek egy érettségi előkészítő feladatsorba

2016.02.02. 09:05

Funkciójuk nem volt, szórakoztatásnak szánták.

Hirdetés

Hirdetés

Két cigányvicc került be a Budapest Corvinus Egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale emelt színtű trigonometria-feladatsorába. A viccnek nem volt semmi funkciója, szórakoztató elemként szerepelt a matekfeladatok között – adta hírül a február 2-ai, keddi Népszabadság. 

"Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!"

"Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!" 

A viccek az intézmény fejlécével ellátott papíron szerepeltek; a lapnak az előkészítő egyik résztvevője küldte el a feladatsorról készített fotót. A Studium Generalénál megdöbbentek a hír hallatán. Hétfő reggel a Studium Generale diákszervezet a Facebookon oldalán üzent vissza a lap érdeklődésére. Mint írták, megdöbbenve olvasták a hírt. A viccek szöges ellentétben állnak az általuk képviselt értékekkel, hiszen

"a társadalmi felelősségvállalás jegyében küzdünk nap mint nap az esélyegyenlőségért teljes egészében ingyenes oktatásunkkal, kurzusainkkal" – olvasható válaszukban.

Hozzátették, az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el, annak lezártáig nem tudnak teljes körű tájékoztatást adni arról, hogy kerültek a rasszista viccek a feladatsorba.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés