Hirdetés

Csak a Fidesz és a Jobbik harca van

2015.08.21. 14:22

Csak a Fidesz és a Jobbik harca van

A baloldalon nincs politikai tehetség - véli az elemző.

Hirdetés

Hirdetés

Valójában a mostani magyar politika a két szigorú apa, Orbán Viktor és Vona Gábor küzdelméről szól, akik egymásra licitálnak a menekültkérdésben. Ugyanakkor a megengedő apa szerepét felvevő politikus most teljesen hiányzik a magyar politikai palettáról - magyarázta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Török Gábor politikai elemző, aki szerint nem a bátorság hiányzik a baloldalon, hanem a politikai tehetség, ami nagyon nagy baj az ő szempontjukból.

Az elemző kijelentette: a Fidesz számára a valódi kihívás a Jobbik, csak megpróbálják úgy beállítani, hogy az igazi ellenség a baloldal. A szakember úgy véli, a Fidesz azért valósítja meg a Jobbik programját, mert így akarják őket visszaszorítani. Hozzátette: a politikai többség ma ott van, ahol a Fidesz, aki választást akar nyerni, annak a Fidesz szavazóit kell megszereznie. A Fidesz politikájának sikerességétől függ, hogy a Jobbik labdába tud-e rúgni 2018-ban - fogalmazott.

Török Gábor elmondta: a Jobbik már nem radikális pártként akar választást nyerni, hanem az új Fideszként. Az elemző hangsúlyozta: a Jobbik és az LMP közötti falakat elkezdték lebontani mindkét oldalról, valószínűleg mindkét politikai erő felismerte, hogy vannak közös érdekeik. A szakember szerint a baloldali paradoxon lényege, hogy nincsenek hiteles vezetők, nincsenek témák, de a baloldali szavazók még mindig léteznek, összeadva akkora a tábora, mint a Jobbiknak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés