Hirdetés

DK: bútorcsere a kuplerájban

2016.02.06. 13:03

Gyermekközpontú oktatásra van szükség.

Hirdetés

Hirdetés

Az Orbán-kormány oktatáspolitikájának egyértelmű bukása elhozta az első vezéráldozatot is: távozik posztjáról Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár. A helyére már meg is találták a következő fideszest, aki hitegetheti a tanárokat, Palkovics Lászlóé e „megtisztelő” cím – írja közleményében Niedermüller Péter. A DK alelnöke közölte, mindenki tudja, hogy a közoktatás tönkretételéért nem egy államtitkár a hibás, hanem maga a rendszer: az a miniszterelnök, aki mindig mindent jobban tud mindenkinél, és képes a legkárosabb döntéseket is végigvinni a teljes szakma tiltakozása ellenére is. A fideszes kevesek tetszőlegesen cserélgethetőek Orbán sakktábláján, ez azonban csak a változás díszletére elég az elárult sokaknak szánt színjátékban.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Czunyiné távozását, de nem tekinti érdemi változást hozó intézkedésnek. A DK szerint az Orbán-kormány elárulta a fiatalokat az oktatás tönkretételével, ezért pedig nem holmi államtitkárok, hanem Orbán Viktor a felelős.

A DK által képviselt Sokak Magyarországa meg fogja szüntetni a KLIK-et, vissza fogja adni az iskolák önállóságát és a szabad tankönyvválasztást, tehermentesíteni fogja a tanárokat és diákokat, továbbá fokozatosan emelni fogja a tanárok bérét. A Sokak Magyarországán nem kormányközpontú, hanem gyermekközpontú oktatásra van szükség.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés