Hirdetés

Hirdetés

Egy volt nyíregyházi DK-s csoportja Orbán Viktor kivégzésére buzdított

2015.10.20. 11:50

A Facebookon több mint háromezer tagot számlál közösségük.

Hirdetés

Az Átlásztó blog október 20-án, hétfőn arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter is. Korábban az volt olvasható a csoport leírásába, hogy

"A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet."

Kedd délelőtt már csak annyi állt a leírásban: "A világon a diktátorokat a nép haragja ölte meg", illetve a csoport létrehozójának és adminisztrátorának neve.

Már semmi köze a DK-hoz

A Demokratikus Koalíció (DK) közlése szerint semmiféle kapcsolatban nem állnak az Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdító Facebook-csoporttal. Az ellenzéki párt helyreigazítást kér a csoportról beszámoló Átlátszó blogtól. A DK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul. A párt tájékoztatása szerint a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. Hozzátették: az adminisztrátor - a pártból történő kizárása óta - a csoport nevében rosszhiszeműen, nemcsak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét.

Niedermüller Péter ott van a tagok közt

A DK szerint a csoportban azért található meg Niedermüller Péter, a párt európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül. Valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát - magyarázták. A közleményben azt írták, a DK azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre cikkét, mert szerintük "világosan látszik", hogy a Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés