Hirdetés

Hirdetés

Eladják a magyar földeket - magyar gazdáknak

2015.10.11. 17:40

A Fidesz szerint így védik meg azt, ami magyar.

Hirdetés

A kormány a földeket hazai kézben akarja tartani, és ezért indítják el a Földet a gazdáknak programot - közölte a Fidesz-frakció vasárnap az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt frakciója az MTI-hez elküldött közleményében reagálva arra, hogy az Együtt elutasítja a tervezett állami földértékesítési pályázatokat, azt írta: a program keretében kizárólag a helyben lakó gazdák, - akik ténylegesen földművelésből, mezőgazdaságból élnek - mintegy 350 ezer hektár földhöz juthatnak hozzá.

"Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc és társaik a magyar földet külföldiek, zöld bárók kezére akarják játszani, ahogyan ez már más európai uniós országokban megtörtént"

- fogalmaztak. Mint írták, azok, akik Brüsszellel karöltve a korlátlan bevándorlást akarják Magyarországra erőltetni, most azon vannak, hogy külföldi kézre játsszák a magyar termőföldet.

A közleményben hangsúlyozták: ha nem állnának ki a magyar gazdákért, könnyen úgy járhatna Magyarország, mint Románia. Becslések szerint Romániában már 7-800 ezer hektár termőföld van külföldiek kezén - írták megjegyezve, hogy az első tíz legnagyobb romániai földbirtokos között libanoni, holland, osztrák és portugál magánszemélyeket is találni.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke vasárnap Felcsúton tartott sajtótájékoztatóján egy Szégyelld magad Orbán! feliratú molinó előtt azt kérte, hogy a kormány állítsa le a földértékesítéseket, és vizsgálja ki a korábbi földpályázatokat is.

Úgy vélte, a Fidesz tovább súlyosbítja a helyzetet a földtulajdonok átjátszásával és "bebetonozza azokat a bérlőket, akik korrupt módon jutottak a földekhez".

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés