Hirdetés

Gyilkolt egy menedékkérő Svédországban

2016.01.26. 07:15

A gyanúsított fiatalkorú.

Hirdetés

Hirdetés

Letartóztattak hétfőn egy fiatalkorú menedékkérőt Svédországban, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megölt egy dolgozót a délnyugat-svédországi Mölndalban egy fiatalkorúakat (köztük a tettest is) befogadó szálláson. Christer Fuxborg svéd rendőrségi szóvivő az ügy kapcsán arról számolt be, hogy ketten fogták le a gyanúsítottat a hatóságok helyszínre érkeztéig.

Az áldozat egy 22 éves nő volt, aki a szálláson dolgozott és később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrségi szóvivő szerint erőszakos dulakodás nyomaira leltek a szálláson, amely közel egy tucat 14 és 18 év közötti menekültnek és más fiatalkorúaknak biztosít lakhatást Göteborg mellett. Fuxborg nem közölt további részleteket az elkövető kilétéről és állampolgárságáról a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva. A gyanúsított fiatalkorút gyilkosság vádjával tartóztatták le. A késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4 100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.

Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le. Nem ez volt a helyzet hat hónappal ezelőtt, és ez azt jelenti, hogy nem leszünk képesek hatékony választ adni más területeken

– mondta Eliasson a svéd TT hírügynökségnek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés