Hirdetés

Habony Árpád ki fia-borja?

2016.01.17. 08:18

Ezt kérdi a Jobbik. A Fidesz meg Kovács Béláról akarja tudni az igazat.

Hirdetés

Hirdetés

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábban feltételezhetően nem mondott igazat Habony Árpád kormányzatban betöltött szerepéről, ezért azonnal magyarázatot kell adnia az ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta, a kormányfő tavaly áprilisban kijelentette, "nem ismer Habony Árpád nevű személyt és a kabinet kifizetési listáján sem szerepel ilyen név".

Ezzel szemben Tarlós István főpolgármester a napokban, a Budapest és a kormány közötti finanszírozási vita végén köszönetet mondott Habony Árpádnak, aki közvetítőként járt el közte és a miniszterelnök között - fejtette ki Szilágyi György, aki szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor hazudott, és Habony Árpádnak van kormányzati szerepe.

Kiemelte, súlyos kérdéseket vetne fel, ha kiderülne, a kormányfő "az utcáról bíz meg ismeretlen embereket hasonló ügyekben", ezért a Jobbik szerint a kormányfőnek minél hamarabb tájékoztatnia kell a közvéleményt a valóságról.

Mi van Kovács Bélával?

A Jobbik saját maga és európai parlamenti (EP-) képviselője, Kovács Béla szerepét tisztázza - reagált a Fidesz. A kormánypárt a közleményében azt írta: a Jobbik Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett, európai parlamenti képviselőjük mentelmi jogát az EP felfüggesztette kémkedés gyanúja miatt, amire még nem volt példa. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hosszú hónapok óta nem ad választ az embereknek arra a kérdésre, hogy "valójában milyen idegen hatalmi érdekeket szolgál, és mennyi pénzért teszi azt" - írta a nagyobbik kormánypárt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés