Hirdetés

Kósa Lajos szerint egy városnak az a jó, ha fideszes vezeti

2016.02.04. 15:11

Kósa Lajos szerint egy városnak az a jó, ha fideszes vezeti

A debreceni politikus így kampányolt Salgótarjánban.

Hirdetés

Hirdetés

Salgótarján helyzete drámai, a nógrádi megyeszékhely arányait tekintve az egyik legeladósodottabb város - mondta Kósa Lajos a városban tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Salgótarjánnak már 2015-ben is jelentős vesztesége volt és az adatokból látszik, hogy 2016-ban ez csak nőni fog. A politikus azt mondta, hogy a salgótarjániaknak kreatív vezetőt kell választaniuk, különben azon nagyvárosok közé fog tartozni, amelyek „tartós lejtmenetben vannak”.

Salgótarjánban a 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó tavaly novemberi halála miatt tartanak időközi polgármester-választást február 28-án. Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt mondta, hogy a csődközeli helyzetbe került város önkormányzatának még mindig nincs 2016. évi elfogadott költségvetése, így az emberek nem ismerhetik az idei terveket. Ugyanakkor szerinte a novemberben a költségvetési helyzet javítására létrehozott munkacsoportnak több javaslata is van. Ezek közé tartozik például a helyi adók felülvizsgálata, kiterjesztése magánszemélyekre, a közművelődési, sportcélú kiadások csökkentése, a helyi tömegközlekedés átalakítása, óvodai csoportok megszüntetése.  

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés