Hirdetés

Magyarok, tanuljatok!

2016.02.01. 18:02

Nyelvtudásban nagy a lemaradásunk.

Hirdetés

Hirdetés

Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.

Az Eurostat kutatása szerint a 11-14 éves középiskolások alig 6,3 százaléka tanul kettő vagy több idegen nyelvet Magyarországon. Amíg ez az arány a környező országok közül Ausztriában mindössze 9,5 százalék, addig Romániában 95,6 százalék, Olaszországban 98,4 százalék, Észtországban 96,3 százalék volt 2014-ben. A listát Luxembourg vezeti, ahol a középiskolás diákok 100 százaléka tanul kettő, vagy annál több idegen nyelvet.

Az elemzésből kiderül, hogy a legnépszerűbb idegen nyelv az angol, amelyet minden uniós tagországban a legtöbben választanak, ezt a francia, majd a német, a spanyol, az orosz s az olasz követi.

Az elemzés szerint Magyarországon a 11-14 éves középiskolások 90,2 százaléka tanul egy idegen nyelvet. Az uniós statisztika szerint a magyar diákok leginkább az angolt, vagy a németet választják nyelvtanulás céljából.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés