Hirdetés

Meghekkelték a debreceni politikus sajtótájékoztatóját

2016.02.03. 13:05

Homlokegyenest mást mond ugyanarról a fideszes és a Gyurcsány-párti.

Hirdetés

Hirdetés

A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének programja veszélyeztetné az országot, a mindennapok biztonságát és visszahozná azt a Gyurcsány-korszakot, amely nem a magyar családok és a nemzet, hanem a külföldi multik és a bankok érdekét szolgálta. 

Halász János, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a DK elnöke által ismertetett programot. A politikus szerint a Gyurcsány-program lebontaná a polgári berendezkedésért tett lépéseket, veszélyeztetné a családi adórendszert, a fizetéseket. Kijelentette, a Gyurcsány-korszak sorozatos megszorításokat hozott és minden idők legkorruptabb kormányzása volt.

Halász János bírálta a tervek közül azt is, hogy a volt miniszterelnök szerint az ország nemcsak képes befogadni a bevándorlókat, de jól is járna velük.

A DK elnöke a Fidesz-frakció szóvivője szerint a pénzt a munkavállalóktól, a gyermeket nevelőktől és a betegektől venné el: részben eltörölnék a családi adókedvezményt, felszámolnák az otthonteremtési programot, és növelnék az adókat. Csökkentenék a béreket - folytatatta Halász János -, ahogy korábban is elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, az egészségügyi dolgozóktól, és újra fizetőssé akadnák tenni az egészségügyet.

Gréczy válaszolt

A sajtótájékoztatón megjelent Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is, aki az esemény végén azt mondta az újságíróknak, hogy amit Halász János pártja programjáról mondott, "köszönőviszonyban sincs a valósággal". Gréczy Halászra reagálva kifejtette, hogy a menekültek kapcsán nem Gyurcsány Ferenctől kell félteni a magyarok biztonságát, hanem Orbántól, aki ellenőrizetlenül tízezreket utaztatott be az Európai Unió területére. Hozzátette, hogy a Gyurcsány-kormány idején mindenki időben megkapta a fizetését, kisebb volt az államadósság és az áfa, nem volt romokban az oktatás és az egészségügy. Szavait azzal zárta, hogy a kevesek helyett a sokak Magyarországát kell felépíteni, ehhez azonban az orbáni rendszert el kell takarítani.

A programot pedig átadta a fideszes politikusnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés