Megszólalt a kigáncsolt szír férfi Németországból

2015.09.14. 09:31

Megszólalt a kigáncsolt szír férfi Németországból

Visszanézte ő is a felvételeket: nem tud megbocsátani.

Hirdetés

Hirdetés

Németországból nyilatkozott a szír férfi, akit kigáncsolt László Petra, az akkor még N1 csatorna operatőre - adta hírül a VS.hu.

Hogy tudnék megbocsátani neki? - mondta az 52 éves szír férfi, Osama Abdel-Muhsen Alghadab a brit Daily Mailnek. Azt mondta a röszkei helyzetről és az elesésének pillanatáról, hogy káosz volt, az emberek elkezdtek lökdösődni, 7 éves fia - akit a kezében tartott - megrémült, sírt. Abban a pillanatban nem tudta, hogy egy operatőr, vagy egy rendőr volt, de egyszer csak a földön találta magát. Azóta megnézte a felvételeket, azután mondta, hogy nem tud megbocsátani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lghadab több gyermekes apuka és Deir ez-Zor városában volt tornatanári felügyelő. Emellett az Al Fituwa Football Club edzője volt. 2012-ben költöztek át Törökországba a polgárháború és az Iszlám Állam miatt Szíriából.

Normális életünk volt a háborúig - mondta. "Maradtunk egy darabig, de a nagy pusztítás után eljöttünk." Először az egyik fia ment Németországba, aztán ő a gyerekével. A felesége és két másik gyerek ottmaradt. "Szeretném őket is idehozni. De nem így, hanem legálisan" - mondta.

Ezer euróért jutottak el Törökországból a görög Kósz szigetére egy csónakon a csempészekkel. Utána tovább mentek Macedónián, Szerbián és Magyarországon keresztül: gyalog, autóval és busszal is, összesen 12 napot Németországig. Azt állítja, mielőtt az operatőrnő elgáncsolta, egy rendőr a fiát rúgta fel.

"Az nem volt olyan vészes. Elesett, azért tartottam aztán a kezemben. Félt, sírt. Féltettem őt."

Azt mondja, az állát horzsolta fel, a fiának a lábán és az állán lettek horzsolásai. A gyerek később a sokktól hányt, állítja. Arra, hogy László Petra állítása szerint megijedt, annyit mondott: az emberek nem támadnák meg a médiát, mert az újságírók nagyon rendesek voltak a menekültekkel.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés