Hirdetés

Megtartották a tűzijátékot egy kigyulladt dubaji szálloda mellett

2016.01.01. 11:38

Megtartották a tűzijátékot egy kigyulladt dubaji szálloda mellett

Még folyt a sebesültek ellátása. +Videó és fotók.

Hirdetés

Hirdetés

Tűz ütött ki Dubaj egyik legexkluzívabb luxushoteljében, a The Address Downtown Hotelben december 31-én este. A lángok az épület legalább húsz emeletére kiterjedtek. Egy ember meghalt, 14-en megsérültek. Az emírség hatóságai bejelentették, hogy két óra alatt sikerült megfékezni a tűzet, és a tervezett újévi ünnepségeket folytatják, felhasználva az e célra odavitt 1,6 tonna tűzijátékot.

Azt közölték, senkinek sem esett baja

A 63 emeletes, szupermagas luxusszálloda 20. emelete kapott először lángba, onnan terjedt tovább a többi emeletre. Hamarosan szinte az egész épületet ellepték a lángok. Az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nem sokkal a tűzoltási munkálatok megkezdése után a polgári védelem vezetője elmondta, hogy nincs sérültje a tűzesetnek. "Senkiben nem esett kár, hál' Istennek... (a tűz) nem fogja befolyásolni az ünnepség folytatását" - mondta. Később kiderült, hogy egy ember meghalt, 14-en megsérültek. 

Gyorsan kiértek a tűzoltók

Egyes jelentések szerint a tűz a hotel huszadik emeletén keletkezett, onnan terjedt tovább az épület többi részére. A tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek, mivel rendkívüli szolgálatot teljesítettek a szilveszteri ünneplések miatt.A hotel, amely a hatodik legmagasabb épülete Dubainak, csak néhány száz méterre van a világ legmagasabb felhőkarcolójától, a Burj Kalifa-tól.

Csak megtartották a tűzijátékot

A tűzeset ellenére éjfélkor a tervezettek szerint tűzijátékkal búcsúztatták az óévet a lángoló szálloda mellett - írja a BBC. A szilveszteri parádét alig lehetett látni a hatalmas füsttől, az emberek még mindig a sokk hatása alatt voltak, a sebesültek ellátása még folyt.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés