Hirdetés

Terrorveszélyben telt a szilveszter éjszaka Münchenben

2016.01.01. 10:15

Terrorveszélyben telt a szilveszter éjszaka Münchenben

Öngyilkos merénylők nem sokkal éjfél előtt támadtak volna a meg nem erősített hírek szerint.

Hirdetés

Hirdetés

Münchenben terrortámadás veszélye miatt december 31-én,csütörtökönön késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A bajor tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint "komolyan veendő információk" arra utalnak, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak végrehajtani Münchenben. A rendőrség "nyomatékosan kérte a lakosságot", hogy egyelőre mindenki kerülje a nagyobb csoportosulásokat, valamint a főpályaudvart és a pasingi pályaudvart. A közleményben hozzátették, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.

Terrortámadásról kaphattak információt

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése szerint egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez. Az ARD országos közszolgálati műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a bajor rendőrség információi francia hatóságoktól származnak, és arra vonatkoznak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani. Az ARD országos közszolgálati televíziója Tagesschau című híradójának pénteken röviddel éjfél után sugárzott különkiadásában a csatorna müncheni tudósítója elmondta, hogy egyelőre nem megerősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései. A Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a bajor tartományi bűnügyi hivatalnál csütörtökön egész nap megerősített készültség volt a lehetséges terrorfenyegetettségre utaló jelek miatt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés