Hirdetés

Hirdetés

További borsot törnek a dohányosok orra alá

2015.10.19. 14:16

További borsot törnek a dohányosok orra alá

Minden cigi egyforma lesz.

Hirdetés

A jövő májusig dohánytermékeket csak egységes, márkasemleges csomagolásban lehet forgalomba hozni –  írja a Hirado.hu. A portál szerint a logók lekerülnek a dobozról, az egyetlen különbséget az eltérő cigaretták között a név és a dohánytípus teszi ki majd.

Az Európai Unió dohánytermékekre vonatkozó irányelveit (Tobacco Product Directive – TPD) 2013 márciusában fogadta el az Európai Bizottság, és tavaly május 19-én léptek hatályba. Ez előírja,  hogy a cigis dobozok mindkét felületének 65 százalékát le kell fedniük az egészségügyi figyelmeztetéseknek, amelyeknek a csomagolási egységek felső részén is helyet kell kapniuk.

Tíz állam, köztük Magyarország, idén júliusban állapodott meg a márkasemleges cigarettacsomagolások népszerűsítéséről. A kezdeményezésében Magyarországon kívül Franciaország, a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália, Írország, Norvégia, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Svédország és Uruguay vesz részt.

A márkasemleges csomagolással a dohányzás népszerűségének csökkentése a cél a fiatalok és a nők körében. Ezek a dobozok egységes külsővel, ugyanolyan színnel, méretben egyforma betűtípussal készülhetnek, csak a márkanév lesz más. A Hirado.hu szerint hazánk 2016 májusától tervezi bevezetni az egységes csomagolást.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés