Visszavonták az Orbán elleni haramot a muszlimok

2015.10.09. 16:15

Sőt! Balogh minisztert még a mecsetükbe is meghívták.

Hirdetés

Hirdetés

Visszavonta a vallási tiltást a magyar kormány ellen, sőt: Balog minisztert a budapesti mecsetükbe is meghívta a Magyar Iszlám Közösség, miután Orbán Viktor több alkalommal bel- és külföldön kiállt a hazai muszlimok mellett, valamint nyilatkozott az iszlámofóbia ellen - írja a hvg.hu.

A Magyar Iszlám Közösség szeptember elején hirdetett vallási tiltást, azaz haramot a magyar kormány ellen, miután Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában szerintük ellenségesen nyilatkozott a muszlimokról. A szervezet pénteki közleményében azt írta, örülnek, hogy Orbán Viktor azóta már több alkalommal, bel- és külföldön kiállt a hazai muszlimok mellett, valamint nyilatkozott az iszlamofóbia ellen.

Orbán szeptember végén például azt mondta a Kossuth rádióban, hogy az iszlámot tiszteletben kell tartani, nélküle barbár lenne a világ egy tekintélyes része. "Nem érheti bántódás az itteni muszlimokat, de az érkezőknek és nekik is tiszteletben kell tartani a kultúránkat" – hangzott el Orbán részéről az interjúban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés