Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csupa jó filmet vetítenek ingyen Nyíregyházán

| 2018. 05. 28. | 13:36:00
Egy hétig tart az Európai filmhét.
Csupa jó filmet vetítenek ingyen Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét megrendezik az Európai filmhetet Nyíregyházán. Május 28-tól június elsejéig öt filmet láthat a közönség Nyíregyházán a Krúdy Art Moziban a Europe Direct Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Információs Központja jóvoltából.  A francia, belga, magyar, olasz és spanyol filmek között lesz dráma, vígjáték és animációs kalandfilm is a kisebbek örömére. Az ingyenes vetítések hétfőtől csütörtökig 17.15-kor, pénteken 16.00 órakor kezdődnek. A jegyeket regisztráció ellenében Nyíregyházán a Benczúr tér 7. szám alatt vagy esetleg a vetítések előtt lehet átvenni.

A vetítések előtt nagyon rövid kisfilmeket is levetítenek, melyek a film eszközeivel mutatják meg az európai uniós polgárok alapvető jogait (megkülönböztetésmentesség, szolidaritás, tolerancia, stb.)

Kedvcsinálónak rövid összefoglaló a filmekről, melyeket ezen a héten Nyíregyházán láthat a közönség:

hétfő: Mrs. Hyde (francia-belga)
A kellemetlen természetű középiskolai tanárnőt, Marie Géquilt diákjai és kollégái is gyűlölik. Egy viharos éjszakán villám csap belé, amitől elájul. Magához térése után különös érzés lesz rajta úrrá. Vajon meg tudja zabolázni a benne felébredő, veszélyes és erős Mrs. Hyde-ot? 

kedd: Aurora Borealis - Északi fény  (magyar)
Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. 

szerda: Madame  (francia vígjáték)
Anne and Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen ám csupa szív nőbe. 

csütörtök: Fortunata (olasz dráma)
Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.
Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre.
A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül. 

péntek: Tad, az utolsó felfedező  (spanyol animációs kalandfilm)
Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott.
Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja az a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert. Tad világkörüli útra indul, hogy a papagája (Belzoni), és a kutyája (Jeff), no meg csavaros esze segítségével megmentse Sarát, és eközben megismerkedik új barátokkal és új gonosztevőkkel is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés