Hirdetés

Vidorogni tessék Nyíregyházán!

Szabolcsihír/nyiregyhaza.hu

2018.07.07. 16:46

Vidorogni tessék Nyíregyházán!
Fotók: a fesztivál honlapjáról

Az év legvidámabb hetét már vadul szervezik.

Hirdetés

A VIDOR Fesztivállal felírta Nyíregyházát az ország kulturális térképére Tasnádi Csaba, a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjének ötletgazdája, a Móricz Zsigmond Színház korábbi igazgatója.

A fesztivál pedig azóta is töretlen népszerűségnek örvend, mindenki tudja, a nyár - immáron 17. alkalommal - Nyíregyházán fejeződik be, mégpedig az év legvidámabb hetével. Idén augusztus 24. és szeptember 1. között rendezik meg a VIDOR Fesztivált.

Mint azt a város hivatalos honlapján közzétették, idén az előző évinél kicsit több pénz jut majd a fesztiválra, köszönhetően a megnövekedett önkormányzati és állami támogatásnak. A tervek szerint 350-400 különféle rendezvényre várják az érdeklődőket a fesztivál 9 napja alatt.

A színházi versenyprogramban kilenc nagyszínpadi és ugyanennyi kamara elõadást láthatnak a nézők, ami kiegészül egy meglepetéssel. A produkciókat Göttinger Pál, Sediánszky Nóra, Tasnádi Csaba, Perczel Enikõ és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetõ igazgatója válogatta nyolcvan, előzetesen megtekintett előadás közül.

Meglepetés, hogy a fesztivál fennállása óta először a Vígszínház egy előadása is szerepel a repertoárban.

A zsűri elnökének ismét Benedek Miklóst kérték fel.

Ezúttal nem lesz színész a zsűritagok között, hanem a közönség soraiból sorsolással kiválasztott három nézõ mellett egy helyet jótékonysági árverésre bocsátanak. A nyertes a fesztivál mind a tizennyolc színházi elõadását láthatja majd, a partnerével együtt.

Az összeggel a Bohócdoktorok munkáját segítik.

Megéri újra megváltani a színházbérletet a következő évadra, mert július 23-ától három napon át csak a bérletesek vásárolhatnak jegyet az előadásokra, limitált számban az Országzászló téri szervező- és jegyirodában.

 

színházVIDOR-fesztiválvidámság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés