Hirdetés

Kulisszajárás a nyíregyházi Színházak éjszakáján!

szabolcsihir.hu

2019.09.21. 09:46

Kulisszajárás a nyíregyházi Színházak éjszakáján!
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház (Fotó: moriczszinhaz.hu)

A Móricz Zsigmond Színház sem marad ki a különleges programokból.

Hirdetés

Hirdetés

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék. Idén a magyar dráma napján rendezik meg a Színházak éjszakáját. A rendezvényen harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és mintegy kétszáz egyéb programmal, de vidéken - például Miskolcon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Szombathelyen és Debrecenben - is készülnek programokkal.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 19 órától a Színházak éjszakáján az Oscart játssza nagyszínpadán. Már az előadás alatt, 20 órától várjuk az érdeklődőket, akik  a Művészbejáró felől, a nézőtéri előcsarnokban gyülekezhetnek. Innen 20.30-tól indul a színházi kulisszajárás első turnusa. Részletesen itt olvashatnak a programokról.
NyíregyházaMiskolcDebrecendrámaSzínházak éjszakája

Szóljon hozzá!

Hirdetés