Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pongrácz doktort alakító Gazdag Tibort már beteghez is hívták

| 2020. 02. 17. | 13:02:00
Nyíregyházi 21-es.
A Pongrácz doktort alakító Gazdag Tibort már beteghez is hívták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naponta odaragasztja a képernyők elé rajongóit a Jóban Rosszban sorozat, ami éppen 15 éves. Főszereplője, Pongrácz doktor, a kórházigazgató megformálója pedig a nyíregyházi származású Gazdag Tibor. Tőle kérdeztünk 21-et. Nem csak a sorozatról.

Szabolcsihír: A jóképű, szívtipró fiatalember a szemünk előtt vált sármos, érett férfivá. Mit jelent Gazdag Tibor számára Pongrácz doktor?

Gazdag Tibor: Nekem egy szerep, az egyik feladatom a sok közül, amit meg kell oldanom. A közönségnek más, a nézők várják a történet folytatását.

Szabolcsihír: A népszerű sorozattal egycsapásra országosan ismert színész lettél. Milyen érzés volt?

Gazdag Tibor: Amikor a Jóban Rosszban indult, még nem készült ennyi sorozat. A másik csatornán futott egy, és nagyon más lehetőség nem is kínálkozott effajta tévés szereplésre. Én egyébként addig többnyire vidéki színházakban játszottam, de szerettem a kamera előtt is dolgozni, így nagyon szívesen vállaltam. Akkor 40 éves voltam, túl voltam már azon a koron, mikor huszonévesen mindenáron szeretné az ember, hogy megismerjék az utcán. Úgy érzem, egészségesen kezeltem, nem éreztem, hogy elszállok ettől.

Szabolcsihír: Hogy kerültél a sorozatba?

Gazdag Tibor: A sorozatba szereplőket kerestek hirdetés alapján, és a felhívást a vidéki színházakban is kifüggesztették. Akkor éppen Székesfehérváron dolgoztam, felfigyeltem rá, és jelentkeztem. Először általános válogatás volt (hogy néz ki, hány éves). Azt tudtam, hogy kórházsorozat indul, de hogy orvos, beteg vagy hozzátartozó szerepét kapod, az a végén derült ki.

Szabolcsihír: Miben különbözik Pongrácz doktor és Gazdag Tibor?

Gazdag Tibor: Mondjam azt, hogy elég sokban? De ilyen hosszú idő alatt azért nem lehetne teljesen más figurát játszani, fontos, hogy közel álljon egymáshoz a két karakter.

Szabolcsihír: Az utcán kinek köszönnek az emberek? Az orvosnak vagy a színésznek?

Gazdag Tibor: Természetesen a doktornak. Egy kis faluban laktam, és egy néni rosszul lett éjszaka. Mentőt akartak hívni hozzá, de mondták, hogy felesleges, hiszen itt lakik Pongrácz doktor, szóljanak inkább neki...

Szabolcsihír: A sorozatszínészt szokás beskatulyázni. Habár te nem pályád elején kerültél ebbe a helyzetbe.

Gazdag Tibor: Nem tudnám megmondani, beskatulyáztak-e, hiszen folyamatosan dolgozom. Jelenleg a József Attila színházban, már a negyedik évadban.

Szabolcsihír: Van még szerepálmod?

Gazdag Tibor: Igazából nincs, nagyon sok mindent eljátszottam.

Szabolcsihír: Jó a karaktered.

Gazdag Tibor: Erről meg nem én tehetek.

Szabolcsihír: Kevesen viselik ilyen hosszú ideig a sorozatbéli szerepeket. A Jóban Rosszban kezdő gárdájából hányan maradtatok?

Gazdag Tibor: Az eredetiből hárman. A Viktor doktort alakító Jánosi Dávid és Madárt Vera, aki Gyöngyit, a kórház recepciósát játssza.

Szabolcsihír: Soha nem merült fel, hogy kiszállsz?

Gazdag Tibor: Nem, mert én színházban is dolgozom.

Szabolcsihír: Kedvenc szereped?

Gazdag Tibor: Erre nehéz válaszolni, koronként változik. Az utóbbi időben nagyon szerettem Tevje szerepét. A hegedűs a háztetőn című darabot egyéként pár éve a nyíregyházi szabadtérin is előadtuk. Nagyon örültem, hogy a szülővárosomban játszhatok.

Szabolcsihír: Nem tervezed, hogy máskor is fellépsz Nyíregyházán? Vagy nem hívnak?

Gazdag Tibor: Utóbbi. De szívesen mennék.

Szabolcsihír: Nyíregyházáról indultál. Hogy kerültél a színművészetire?

Gazdag Tibor: Középiskolába már Szentesen jártam, irodalmi-drámai tagozatos voltam, onnan vettek fel a Színművészeti Egyetemre.

Szabolcsihír: Akik ismerték Nyíregyházán a három Gazdag fiút – egy bátyád és egy öcséd van –, tudták, nagyon jó testvérek vagytok. Még mindig olyan összetartó a családotok?

Gazdag Tibor: Igen, még mindig. Nekik azonban egyszerűbb, mert együtt is dolgoznak, én lógok ki egy kicsit a sorból. Édesanyánk pedig Veszprémben él, Nyíregyházáról ő is költözött utánunk.

Szabolcsihír: Köt még valami Nyíregyházához?

Gazdag Tibor: Sajnos a rokonaink többsége már nem él, de vannak jó barátaim, akikhez évente egyszer-kétszer visszajárok. Sóstóra nagyon szívesen megyek, a kisfiammal (aki már 17 éves) az állatparkot ki nem hagynánk.

Szabolcsihír: Második házasságodban élsz, feleséged szakmabeli, színésznő. És van három gyermeked.

Gazdag Tibor: Az első házasságomból egy fiam, ő 25 éves, a másodikból egy lányom és egy fiam, 20 és 17 évesek.

Szabolcsihír: Ha utazás, akkor melyik irányba indultok szívesen? Észak, dél, kelet vagy nyugat?

Gazdag Tibor: Egész nyáron dolgozom, épp a sorozat miatt, így nagyon rövid a szabadság. Mi nem utazunk külföldre, balatonosok vagyunk, nekünk az a nyaralás, ha ott lehetünk.

Szabolcsihír: Sör, bor vagy pálinka?

Gazdag Tibor: Bor, és inkább a rozé, legyen félszáraz.

Szabolcsihír: Rántott hús vagy spenót tükörtojással?

Gazdag Tibor: Nincs ellenemre a spenót sem, de azért inkább a rántott hús.

Szabolcsihír: Autó, bicikli vagy tömegközlekedés

Gazdag Tibor: Rá vagyok kényszerülve az autóra, de ha úgy adódik, szívesen használom a tömegközlekedést.

Szabolcsihír: Mi a jó Nyíregyházában?

Gazdag Tibor: Bármilyen furcsa, van egy mediterrán jellege. Nyitottak, közvetlenek az emberek. És ezt azóta tudom, hogy nem vagyok ott. A Dunántúlon sokkal zárkózottabbak, amit nyíregyháziként nehezen tudtam megszokni.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés