Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán próbál Puskás Peti

| 2020. 10. 28. | 10:33:00
Apja búcsújátékában lép fel decemberben.
Nyíregyházán próbál Puskás Peti
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Tivadar búcsújátékát decembertől láthatja majd a nyíregyházi közönség A napsugár fiúk címmel, Mészáros Tibor rendezésében. A fergeteges vígjáték érdekessége, hogy a régi pályatárs, Horváth László Attila szereplése mellett többek között „Pusi” - ahogy Nyíregyhzán a népszerű művészt becézik - fia, Puskás Peti, valamint Dallos Bogi is színpadra lép. Neil Simon darabját Ungvári Tamás fordításában láthatja a Móricz Zsigmond Színház közönsége.

A show dübörög tovább

A darabról: ha valaki állt már a világot jelentő deszkákon, s megrészegítette a reflektorok kábító, csalóka fénye, az értheti csak igazán, milyen érzés, ha a show tovább dübörög… de már nélküle.

Willie Clark (Puskás Tivadar) felett eljárt az idő, ám ő tudomást sem akar venni a minduntalan pergő homokszemekről. A világot jelentő deszkák már rég kicsúsztak a lába alól, de ő mindezért másokat hibáztat. Pengeélre hányná az egész szakmát, ám haragjának kereszttüzében leginkább egykori társa, Al Lewis (Horváth László Attila) került. Willie Clarkot talán már csak a düh tartja életben; ha a harag mérvadó lenne, örök életet garantálna számára.

Ám váratlanul felcsillan egy utolsó, nagy lehetőség a visszatérésre. Az aprócska csavar a sors részéről csupán annyi, hogy mindez akkor valósulhat meg, ha összeáll egykori partnerével…

A dilemma rekeszizmot szorongatóan fergeteges vígjátékot produkál. S bár látszólag két konok, kopott komédiás kálváriája ez, de a dicstelennek tetsző meghurcoltatás árnyékából egy páratlan páros ragyog fel előttünk. Épp, mint a Nap: mielőtt aláhanyatlik, s a horizontba vész, még utolsó sugaraival bíbor ragyogást fest az esti égboltra búcsúzóul.

Jutalomjáték

Nehéz a művészlétről olyan drámát írni, mely nem válik belterjessé, mely hiteles figurákon keresztül képes e pálya szépségeit és árnyoldalait is megmutatni. A Napsugár fiúk valódi jutalomjáték. Akár játssza, akár nézi az ember.

Az előadást a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, Mészáros Tibor rendezi.
Ben Clarc alakját kettős szereposztásban formálják meg Puskás Peti m.v./Rák Zoltán. Ápolónő: Horváth Réka, a nővér szerepében pedig Puskás Peti szerelmét láthatjuk, Dallos Bogit m.v. és Dézsi Darinkát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés