Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csenger büszkesége 60 éves

| 2021. 01. 11. | 10:23:00
Debrecenből vitt az útja Budapestre. Rendezőként is elismerték munkáját.
Csenger büszkesége 60 éves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eszenyi Enikő Csengerben született 1961. január 11-én. Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, 2009 és 2020 között a Vígszínház igazgatója. 

A színészettel a debreceni Agrártudományi Egyetem színészcsoportjában ismerkedett meg, majd a Csokonai Színház stúdiójának növendéke lett, amelyet Rencz Antal vezetett. Itt tanította beszédre Csikos Sándor, valamint tanára volt még Varga Magda és Tréfás György. 

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1983-ban szerzett diplomát. A Vígszínházban töltötte kétéves főiskolai gyakorlatát, majd 1983-ban oda is szerződött. Színészként számos fontos szerepet eljátszott már a drámairodalom remekműveiből. 1991-ben kezdett rendezni. Otthonosan mozog a zenés színházi műfajokban is. Több mint 25 nagyjátékfilmben és legalább ugyanennyi tévéfilmben szerepelt. Filmes alakításaiért több szakmai- és közönségdíjat is magáénak tudhat. Önálló estjeivel pedig országszerte nagy sikereket aratott.

Férje Kaszás Attila színművész volt, akitől 18 évnyi házasság után 2001-ben vált el.

Szlővárosa így köszönti közösségi oldalán híres szülöttét:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés