Hirdetés

A szlovákok már több napot töltenek Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.06.14. 17:54

A szlovákok már több napot töltenek Nyíregyházán
Fotók: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Tudják, hogy ide miért érdemes hosszabb időre jönni.

Hirdetés

Hirdetés

Turisztikai és gasztronómiai élménykínálattal mutatkozott be Nyíregyháza a szlovákiai Eperjes városnapjain, amit két év szünet után rendeztek meg újra.

Az egyhetes rendezvény részeként három napig vásárt is tartottak, amelyen a nyírségi termelők finomságai mellett a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a város vonzó attrakcióit és a belváros kulturális kincseit is népszerűsítette.

"Szerettük volna megmutatni, hogy Nyíregyháza sokszínűsége és többgenerációs élménylehetősége miatt több napot is érdemes eltölteni nálunk. Ajánlataink között szerepelt az Európa legjobbjának választott Nyíregyházi Állatpark, a gyógyvízéről és wellness szolgáltatásairól híres Aquarius fürdőkomplexum, valamint az időutazást ígérő, népi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu is. A kitelepülés ugyanakkor jó lehetőséget kínált a belvárosban található Kulturális Negyed intézményeinek bemutatására is"

- számolt be az eseményről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A standot felkeresők a turisztikai kiadványok mellett kóstolót is kaptak a térség eredetvédett pálinkáiból, valamint megismerhették a helyi termelők különleges lekvárjait, szörpjeit és fűszereit.

Eperjes és Nyíregyháza immár 30 éve ápolja testvérvárosi kapcsolatát, így a rendezvényre Kovács Ferenc is ellátogatott. A résztvevő partnervárosok képviselőivel kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködésekről, valamint közös pályázati lehetőségekről is egyeztetéseket folytattak.

Galéria

NyíregyházaEperjestestvérváros

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés