Az év meccseként hirdetik: Joshua vs. Klicsko

2017.04.28. 17:56

Az év meccseként hirdetik: Joshua vs. Klicsko
Joshua vagy Klicsko?

A debreceni bunyósok körében több a Joshua-rajongó.

Hirdetés

Hirdetés

Vladimir Klicsko éveken keresztül uralta a nehézsúlyt, négy éven át (2011-2015) a négy nagy szervezet vb-övéből három (IBF, WBA, WBO) az övé volt, aztán 2015 novemberében jött a Tyson Furytól elszenvedett vereség. Az ukrán óriás szombaton este javíthat Anthony Joshua ellen. A Wembley-ben 90 ezernél is több nézőt vonzó eseményt a Sport TV közvetíti Magyarországon - tudatta a Sport TV.

Anthony Joshua – Vladimir Klicsko
nehézsúlyú világbajnoki-címmérkőzés és profi gála
április 29., szombat, 22:45; Sport1

Az év bokszmeccsére készül Vladimir Klicsko és Anthony Joshua. Teltház előtt vívnak meg szombat este Londonban. A futball szentélye egy napra az ökölvívás fellegvára lesz. A szinte azonos fizikai paraméterekkel megáldott ökölvívók az IBF, a WBA és a kevésbé jelentős IBO nehézsúlyú vb-övéért szállnak ringbe.

Joshua ökle Klicskót is 

A 41 éves Vladimir Klicsko az ismertebb név, ő Joe Louis csúcsát készül beállítani azzal, hogy megszerzi 26. győzelmét világbajnoki címmérkőzésen. Az ukrán óriás az emlékezetes Tyson Fury elleni mérkőzésén veszítette el öveit még 2015 novemberében. A visszavágó nagyon nem akart összejönni, végül Fury botrányos körülmények között mondott búcsút a profi boksznak és mindennek, amit elnyert Klicskótól.  A két fél közül jelenleg a veretlen (18-0) Joshua világbajnok az IBF-nél. Ráadásul minden eddigi győzelmét KO-val vagy TKO-val szerezte. Akkor jelentették be, hogy összejön a Klicsko-Joshua szupercsata, amikor másodszor is meg tudta védeni címét Éric Molinával szemben 2016 decemberében. 

Óriási érdeklődés

Januárban pedig már arról szóltak a hírek, hogy elfogyott 80 ezer jegy a mérkőzésre, és bejelentették, a brit boksztörténet legnagyobb összecsapása és gálája kedvéért 90 ezresre bővítik a stadiont. Ennél jobban semmi sem bizonyítja, mekkora érdeklődés övezi az eseményt. A Sport TV is készül a gála közvetítésére, amelynek közvetítés szombaton 22:45-kor kezdődik a Sport1-en. 

Debrecenben több a Joshua-rajongó

Debreceni bokszberkekben még mindig élénken él az emlékezetekben, hogy a brit világbajnok a 2012-es londoni olimpiai előtt Debrecenben is kötelek közé lépett. Joshua a szupernehézsúlyúak viadalát nyerte meg imponáló magabiztossággal a Bocskai István-emlékvcersenyen. Már akkor nagy jövőt jósoltunk neki, és lám, meg sem állt az olimpiai bajnoki címig, majd a profik között is csúcsra ért.

ökölvívásboksz

Szóljon hozzá!

Hirdetés