Klicskót nyugdíjba küldték

2017.04.30. 09:27

Klicskót nyugdíjba küldték
Klicskónak a 11. menetben lett vége (Fotó: bbc.com)

Nagyot küzdött, de nem tudott élni a lehetőséggel az év meccsén.

Hirdetés

Hirdetés

A londoni Wembley Stadionban 90 ezer néző előtt esett egymásnak a két nehézsúlyú, a brit Anthony Joshua és kihívója, az ukrán Vlagyimir Klicsko. A meccs előtt a szakemberek és a sajtó is a fiatal brit sima győzelmét várták, de a negyvenéves ukrán kis híján hatalmas megelepetést okoztott.

Joshua az ötödik menetben indult be, lerohanta, majd leütötte Klicskót, aki nem adta fel, felállt, túlélte a nehéz pillanatokat, és fölénybe került. A következő menetben már Joshua volt a padlón!

Az erőnléti problémákkal küzdő brit a következő három meneten keresztül csak védekezett, Klicsko azonban nem tudott mit kezdeni a lehetőséggel. Ezért súlyos árat fizetett!

Joshua a hajrára kipihente magát, és a 11. menetben nagy rohamot indított. Egy hajszálpontos felütéssel megrendítette Klicskót, aki ezután már csak csetlett-botlott a szorítóban. Két padlózás után a bíró leállította a teljesen egyoldalú küzdelmet, megmentve Klicskót a még nagyobb veréstől.

A 41 éves ukrán ezzel együtt szépen helytállt, a veretlenéségét megőrző Joshua számára pedig tanulságul szolgálhat a meccs: az igazi bajnoknak nagyobb alázat a fegyvere!

ökölvívásboksz

Szóljon hozzá!

Hirdetés