Hirdetés

Ez parádés lesz! Harminc nemzet legjobbjai vonulnak fel Debrecenben

2016.01.29. 14:31

Ez parádés lesz! Harminc nemzet legjobbjai vonulnak fel Debrecenben

Mini világbajnokságot rendez a cívisváros.

Hirdetés

Hirdetés

Négy kontinens harminc országából jönnek ütős legények Debrecenbe, elmondható tehát, hogy egy mini világbajnokságot rendez a cívisváros - vezette fel a 60. Bocskai István ökölvívó-emlékverseny (február 3-6.) hivatalos sajtótájékoztatóját Barcsa Lajos alpolgármester.

Kovács László ezt azzal egészítette ki, hogy Európában nincs ennél népesebb és rangosabb amatőr bokszverseny. Az idei Bocskai ráadásul az olimpia jegyében zajlik, hiszen mindenki számára Rio a cél. A mezőnyben regnáló világ- és Európa-bajnokokat, illetve az olimpiai játékok leendő érmeseit láthatja majd a nagyérdemű.

Ebben a kemény társaságban kell helytállnia a magyar legénységnek, amelyet mintegy harminc bokszoló alkot. Öt hajdúságit találunk közöttük. A DVSC két öklözőt indít: Nagy Bencét nehézsúlyban, Kovács Dávidot pehelysúlyban. A harmadik debreceni, Bernáth István hajdúsámsoni színekben és a szupernehézsúlyban próbálja megnyerni magának a közönséget, illetve a bírókat. A kétszeres EB-bronzémes Varga Miklós már nagy sztár Debrecenben, és ezúttal is vele lesz a közönség, hogy megnyerje a könnyűsúly küzdelmeit. Az ötödik hajdú legény, a derecskei származású, ám a DVSC-ben nevelkedett Tóth Ádám váltósúlyban alkotna maradandót, de immár fővárosi színekben.

 A magyar csapatban helyet kapott többek között az Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai és világbajnoki negyeddöntős Harcsa Zoltán (75 kg), a 2010-es Eb-győztes Bacskai Balázs (69 kg), a tavalyi Eb-n harmadik Csóka Nándor (52 kg), illetve a tavalyi országos bajnokságon visszatért, hatszoros vb- és Eb-dobogós Káté Gyula (69 kg) is.

A küzdelmek szerdán, csütörtökön és pénteken délután két órakor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, míg a szombati finálékat 15 órától vívják. A város támogatásának jóvoltából igazán baráti jegyárakat határoztak meg. A felnőtt jegy 600, a fiúk 300 forintba kerül, a 14 év alattiak és a nyugdíjasok pedig ingyen izgulhatják végig a ringcsatákat.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még