Hirdetés

Kokó ismét szélhámosnak nevezte Csötönyi Sándort

2016.02.26. 17:35

Kokó ismét szélhámosnak nevezte Csötönyi Sándort

Továbbá tanulatlannak is.

Hirdetés

Hirdetés

Kovács István már nem először ment neki Csötönyi Sándornak, a Magyar ökölvívó Szövetség elnökének. A Faktornak adott interjúban a korábbi olimpiai bajnok, profiként világbajnok Kokó konkrétan szélhámosnak nevezte Csötönyit.

„A nemzetközi amatőr ökölvívásban ma már nem létezik olyan, hogy magyar sportdiplomácia. Amióta ez a szélhámos a szövetségben átvette az uralmat nincs magyar sportdiplomata, aki az ökölvívók érdekeit képviselné. Ha valakinek nincs meg a középfokú végzettsége, és azt írja a neve mellé, hogy doktor, meg így is hívatja magát, akkor az egy szélhámos. Fogalmunk sincs, hogy neki milyen iskolai végzettsége van, nekünk csak az az információnk van, amit ő állít magáról”

– mondta Kokó, aki szerint Csötönyi súlyos pénzekért olyan embereket alkalmaz a magyar ökölvívásban, akik alkalmatlanok a feladat elvégzésére, de vele jó baráti viszonyt ápolnak, vagy legalábbis lojálisak hozzá.

Kovács István 2004-től kritizálta a szövetséget, majd egy időre elfogadta a békejobbot, és tiszteletbeli elnök lett a szövetségben.

„Jó pár éven keresztül támogattam az egészet, támogatókat szereztem, televíziós műsort készítettem és sok-sok újító és megfelelő ötlettel próbáltam előállni, de mindenhol falakba ütköztem és rájöttem, hogy én nem tudok ezzel a szélhámossal együtt dolgozni”

– mondta Kokó, akit Csötönyi korábban fel akart kérni elnöknek is, de ő ezt nem vállalta.

„Szeretett volna mellettem maradni, mint támogató. Ő akkor azt mondta, hogy elfáradt és nem akarja csinálni. Csak jött egy nagy változás, mégpedig az, hogy a jelenlegi kormány elképesztő mennyiségű pénzt pumpált bele az amatőr sportba,

Csötönyi meg rájött arra, hogy ezt az évi egymilliárd forintot nem szívesen adná át kezelésre, inkább szeretné magának megtartani.

– folytatta Kokó, aki végül úgy fogalmazott: vérzik a szíve, amikor látja, hogy tönkremegy ez a csodálatos sportág.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még