Hirdetés

Kubában melegítenek Debrecenre

2016.01.05. 15:24

Mert a cívisvároson át vezet Rióba az út.

Hirdetés

Hirdetés

A hét elején a Sportkórházban esnek át állapotfelmérésen a magyar ökölvívó-válogatott tagjai, akik pénteken Kubába utaznak, hogy kéthetes edzőtáborozással indítsák az évet.

Debrecenen át vezet Rióba az út

Az év első felének fő versenye a két olimpiai kvalifikációs torna lesz, április végén Isztambulban és - akinek Törökországban nem sikerül kvótát szereznie, annak - júniusban Bakuban.

A tíz súlycsoport többségében szinte biztos a magyar induló, de akad néhány, melyben még eldöntésre vár, ki képviselheti Magyarországot. Ezekkel kapcsolatban a kapitány elmondta, hogy több - hazai és külföldi - tornán kell majd bizonyítaniuk a versenyzőknek, így például a debreceni Bocskain is.

Nagy az érdeklődés a debreceni verseny iránt

A szakvezető a 60. Bocskai emlékversenyről elmondta, hogy már most rekordokat dönt a nevezések száma: 31 országból közel 200 öklöző jelentkezett eddig.  Így biztos, hogy többeket vissza kell majd utasítaniuk a szervezőknek, mivel a február 3. és 6. közötti rangos viadalon maximum 160-an indulhatnak. Kovács László hozzátette, hogy csak a legjobb magyarok léphetnek kötelek közé, azaz súlycsoportonként maximum kettő, néhány kategóriában három hazai bokszoló indul.

Két félprofi

A magyar válogatott két tagja idén már a nemzetközi szövetség félprofi csapatbajnoki sorozatában, a WSB-ben is szerepel. Kovács László róluk azt mondta, hogy a British Lionhearts által draftolt Harcsa Zoltán és a Caciques de Venezuela által kiválasztott Bacskai Balázs a sorozat első fordulójában még nem jut szerephez, ám már mindkét klub jelezte, hogy a februári, második fordulóban számít majd rájuk.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még