Hirdetés

Mi már a Bocskain megmondtuk, hogy ebből az emberből világbajnok lesz!

2016.04.10. 17:06

Mi már a Bocskain megmondtuk, hogy ebből az emberből világbajnok lesz!

Anthony Joshua 2012-ben nyert Debrecenben. Most a bokszvilág trónján ül.

Hirdetés

Hirdetés

Anthony Joshua nevét is tessék megjegyezni! A kétméteres angol fiatalember a legendás Lennox Lewist idéző boksszal seperte be a Bocskai elsőségét a szupernehézsúlyban, mégpedig úgy, hogy az elődöntőben az orosz Európa-bajnokot verte meg, a döntőben pedig egy 150 kilós üzbég "medvét" iskolázott le. No persze Joshua nem a semmiből jött Debrecenbe, a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Az olimpia után a nevét keressük a profik között, vélhetően a világbajnokok névsorában.

- ezt 2012 februárjában írtuk, amikor a Bocskai-emlékverseny döntőiről tudósítottunk. Bokszrajongó szerkesztőségi kollektívánkat ugyanis lenyűgözte a brit fiatalember tudása, pedig akkor még csak 23 éves volt.

Debrecen óta Joshua pályája töretlenül ívelt felfelé, megnyerte a londoni olimpiai nehészsúlyú küzdelmeit. Az ötkarikás játékok után profinak szegődött, és tizenöt veretlenül megvívott csatával a háta mögött hívhatta ki az egyik tekintélyes szervezet, az IBF bajnokát, az amerikai Charles Martint, aki a vártnál gyorsabban kapitulálni kényszerült a szombati mérkőzésén.

Az összecsapás a tapogatózó nyitó menet után a másodikban indult be és dőlt is el. Joshua egy klassszikus jobbegyenessel padlóra küldte a világbajnokot, aki ekkor még felállt, ám a következő pofont már nem heverte ki, így a bíró leléptette.

Érdekesség, hogy a nehézsúly másik világbajnoka a többi tekintélyes szervezteknél egy másik brit, Tyson Fury, aki meglepetésre Vlagyimir Klicskótól szerezte meg a világbajnoki övet tavaly novemberben. Joshua már meg is üzente neki, hogy ki fogja ütni. Erre azonban még várnia kell, Fury ugyanis Klicskónak ad lehetőséget a visszavágásra, mégpedig júliusban, rá pedig egy szabadon választott címvédés vár.

A Joshua-Martin meccs

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még